За допомогою БПЛА: У Лівані ліквідовано заступника ватажка ХАМАСу (фото)

Заступник ватажка ХАМАСу Салех аль-Арурі загинув унаслідок вибуху в передмісті ліванської столиці Бейрута. Про це повідомляє Національне агентство новин Лівану, передають Патріоти України.

Терорситичне угруповання ХАМАС підтвердило загибель свого бойовика – заступника з політичних питань шейха Салеха аль-Арурі та двох лідерів бригад «Аль-Кассам».

Reuters із посиланням на очевидця пише, що вибух стався внаслідок атаки дрона. Безпілотник врізався у третій поверх будівлі в людному районі передмістя Бейрута. Джерела у службах безпеки підтвердили загибель високопоставленого чиновника ХАМАСу.

Наразі Ізраїль офіційно не коментував свою причетність до цієї атаки. Водночас ліванський супутниковий телеканал «Хезболли» Al-Manar повідомив, що Ізраїль взяв на себе відповідальність за цю атаку.

Відомо, що Салех аль-Арурі – старший лідер терористичної організації ХАМАС і один із командирів-засновників його військового крила – бригади «Ізз ад-Дін аль-Кассам». Станом на 2023 рік він також був заступником голови політичного бюро ХАМАСу і військовим командувачем терористів на Західному Березі, хоча сам жив у Лівані. Також аль-Арурі працював вербувальником і брав активну участь у зборі та переказі коштів від імені ХАМАСу.

Терорист кілька разів потрапляв до в'язниці в Ізраїлі, і 2010 року його обміняли в межах звільнення понад тисячі палестинців на захопленого капрала ізраїльської армії Гілада Шаліта.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...