За допомогу мирним жителям: Окупанти на Харківщині розстріляли волонтерів

Шевченкове та Великий Бурлук були окуповані у перші дні українсько-російської війни. Кілька тижнів тому тут почали мінувати територію та ґрунтові дороги. Приблизно в цей час розстріляли автомобіль з волонтерами. Про це 21 квітня повідомили у головному управлінні розвідки Міноборони, передають Патріоти України.

"Росіяни повністю ізолюють від України окуповані населені пункти, забороняють евакуацію та не допускають волонтерів. Зокрема, на сьогоднішній день заблоковано всі окуповані населені пункти Великобурлуцького району. Виїзд можливий лише на територію Російської Федерації", - розповіли там.

Розвідники уточнили, чи діє абсолютна заборона на доставку гуманітарних вантажів з контрольованої Україною території. "Місцеві жителі попереджені про те, що волонтери, які намагаються надати допомогу, розстрілюються. Нещодавно стало відомо про розстріл волонтерів, які їхали з селища Шевченкове", - пояснили вони.

За даними головного управління розвідки Міноборони, з початку квітня у районі немає мобільного зв'язку, десятки населених пунктів залишилися без електропостачання. "Не працюють банкомати, а продукти продаються за завищеними цінами. Відсутня медична допомога та постачання ліків. Дороги, у тому числі ґрунтові — мінуються", — додали розвідники.

Ганьба Х***ла: У Путіна влаштували істерику через послів, які бойкотували інавгурацію

вівторок, 7 травень 2024, 18:43

Посли, що не прийшли на інавгурацію Путіна, забули, навіщо перебувають у Москві, вважає помічник очільника РФ Юрій Ушаков. Про це помічник Путіна заявив 7 травня, передають пропагандистські агентства РФ, передають Патріоти України. "Вони забувають, за ...

Перетворили на брухт: Українські захисники знищили самохідну артустановку РФ та показали ефектне відео

вівторок, 7 травень 2024, 18:30

Сухопутні війська України знищили російську самохідну артустановку. Відповідне відео українські захисники опублікували в мережі, передають Патріоти України. Зазначається, що на відео показано роботу 45-ї окремої артилерійської бригади Збройних Сил Укра...