"За дві-три хвилини!": У Комітеті Ради розповіли, що буде з інавгурацією Зеленського

Профільний і Регламентний комітети Верховної Ради готові оперативно розглянути проекти постанов про інавгурацію лідера президентських виборів України Володимира Зеленського. Зробити це вони зможуть усього за кілька хвилин, заявив заступник голови Комітету ВР з питань Регламенту та організації роботи парламенту Олег Купрієнко, повідомляють Патріоти України.

"Хвилини дві-три на кожну (постанова. – Ред.). Всі члени комітету з постановами ознайомлені, проекти рішень Регламентного Комітету підготовлені, затримок не буде", – пояснив Купрієнко. Він підкреслив, що проекти повністю відповідають вимогам. Згідно з графіком засідань комітетів, проекти постанов розглянуть 14 травня після 15:00.

Нагадаємо, Володимир Зеленський наполягає на проведенні інавгурації в травні. Деякі народні депутати проти цього і вважають, що він має вступити на посаду не раніше 1 червня. Також в Раду подали проект постанови, який встановлює проведення інавгурації в два етапи: у травні в Раді і в червні на НСК "Олімпійський". Крім цього, є проекти постанов для інавгурації 19 травня і 1 червня.

Джерело: УНН

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...