"За дискредитацію армії" та "виправдання тероризму": У Росії затримали ветерана чеченської та афганської воєн

У Іркутську Російської Федерації затримали ветерана афганської та чеченської воєн Володимира Тимофєєва. Чоловік критикував вторгнення Росії в Україну, передають Патріоти України.

Як повідомляє проєкт Радіо Свобода "Сибір.Реалії", Тимофєєва звинувачують в "дискредитації" російської армії та "виправданні тероризму". За даними близьких, чоловік перебуває у СІЗО.

Зазначається, що 30 листопада 2022 року суд має обрати ветерану запобіжний захід. Сторона захисту Тимофєєва проситиме про домашній арешт. Відомо, що через справу за статтею про "тероризм" ветерану заблокували банківські рахунки.

Як пише видання, на початку повномасштабної війни Росії проти України Тимофєєв у одній із соцмереж написав: "Амбіції Путіна і диктатура, всевладдя та дурість привели гігантську країну до прірви та економічного занепаду, злиднів та бідності, ганьби та вигнання звідусіль. До крові. Країна-агресор, країна-ізгой". Згодом на вимогу Генпрокуратури РФ акаунт чоловіка у соцмережі заблокували.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...