За кілька місяців недоімперію визнають державою-терористом: Гаазький трибунал визначив дату, коли розглядатимуть докази, з чого збили авіалайнер МН17 і яка роль підсудних, - посол

Москва все ще намагається якось затягнути та домовитись, але шансів на то меншає, як і переконати європейську громадськість, чо Четвертий рейх Путіна - не злочинний режим.

У Нідерландах судові засідання по суті справи МН17 мають початися в червні цього року. Про це розповів "Укрінформу" посол України Всеволод Ченцов, зазначають Патріоти України.

"Сьогодні починається черговий, четвертий блок слухань. Важливо, що після попередніх, технічних слухань минулого року, які закінчилися в листопаді, процес рухається за графіком. І ми очікуємо, що в червні, як суд і визначив, почнуться слухання по суті", - підкреслив Ченцов.

За його словами, дуже важливо, що попри коронавірус та посилені карантинні заходи суд триває.

"Сьогодні, можна сказати, ще розглядаються технічні питання, зокрема, щодо допиту експертів, питання, пов’язані з оглядом реконструкції уламків. Також такі важливі питання, як звернення родичів загиблих щодо компенсацій. А щодо розгляду справи по суті, то в червні, як очікується, суд зосередить свою увагу на таких ключових питаннях, як зброя, якою було збито літак, місце запуску ракети, роль чотирьох підсудних. Власне, на цьому будуть сконцентровані слухання", - сказав Ченцов.

Він також зазначив, що під проведення четвертого блоку слухань у справі МН17 заплановано майже весь 2021 рік, за винятком серпня, жовтня та грудня.

Нагадаємо, літак "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній, який прямував з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року в районі Тореза (Донецька область). Унаслідок падіння загинуло 298 осіб.

19 червня 2019 року JIT назвала імена чотирьох підозрюваних, які вважаються причетними до транспортування і бойового застосування ракетного комплексу "Бук", яким було збито літак рейсу МН17. Троє з них - росіяни. Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час знищення літака полковник ГРУ ГШ Збройних сил РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубинський і підполковник спецназу ГРУ Олег Пулатов. Четвертий - українець Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР". Всіх їх було оголошено в міжнародний розшук.


У окупантів будуть великі проблеми: ATACMS створить значне навантаження на російські підрозділи ППО, - The Telegraph

понеділок, 29 квітень 2024, 8:56

Надані Україні американські далекобійні ракети ATACMS є складними цілями для перехоплення через високу швидкість польоту, пише The Telegraph, передають Патріоти України. ATACMS, за оцінкою The Telegraph, "не є панацеєю", але створять "значне навантаже...

У Путіна не втримали в таємниці важливу інформацію про втрати на фронті: Стало відомо, як за рік зросла кількість калік серед росіян мобілізаційного віку

понеділок, 29 квітень 2024, 8:48

Хоча інформація прямо не вказує на кількість 300-х, динаміка приросту вражає. Йдеться про сотні тисяч росіян. В Росії рекордно зросла кількість чоловіків з інвалідністю у віці 31-59 років. Про це у неділю, 28 квітня, повідомило міністерство оборони Вел...