"За кожен літак трясуться": Жданов заявив, що РФ ховає авіацію після "бавовни" на аеродромах

Російське командування ховатиме стратегічну авіацію після ударів по тилових аеродромах в Енгельсі та під Рязанню. За даними військового експерта Олега Жданова, з останньої бази нещодавно зникли 10 бомбардувальникіВ, вони вже у Заполяр'ї (Мурманська область), передають Патріоти України.

Як заявив Жданов в інтерв'ю "Обозревателю", тактика переховування стратегічної авіації противника вигідна для України. Для того, щоб вони могли завдавати ракетних ударів, треба перекидати всю технічну базу. А це, за словами експерта, не один місяць кропіткої роботи та не один рейс транспортної авіації.

"Яким може бути маршрут бомбардувальників? Наприклад, вони можуть летіти до Енгельса, там заряджатися, потім летіти бомбардувати Україну, потім повертатися до Заполяр'я. Це найскладніша логістика. А ховати літаки вони, звичайно, будуть, бо вони дуже бояться їх втратити. Наприклад, щодо кількості Ту-160 - вони хоч і називають цифру 35, але наша Вікіпедія дає 16 – один модернізований та 15 старих, радянських. За деякими оцінками, за останні роки на крилі були лише чотири машини, які були помічені у повітрі та зафіксовані за бортовими номерами. Інші невідомо, в якому стані. Що стосується Ту-95, то їх близько 60 штук, але на сьогоднішній день немає точних даних, скільки машин може піднятися у повітря", - пояснив Жданов.

За його словами, критеріїв два. Перше – старі та технічно несправні літаки. Другий критерій – підготовка екіпажів. Жданов додав, що на ці літаки екіпаж треба готувати не гірше, ніж на винищувач. Втрата кожного літака для росіян неприпустима. Вони їх ховатимуть.

"Тому за кожен літак вони трясуться. Для них це величезна втрата. Тому, звичайно, ховатимуть", - зазначив він. Втім, наразі неможливо чітко спрогнозувати, що ракетний терор ослабне. Існує велика загроза від Ту-95, які все ще залишаються в Енгельсі.

"Вони прибрали з Рязані Ту-122, але Ту-122 є і в Курську. Вони завдавали нам найменшої шкоди – вони випускали по одній ракеті Х-22 або Х-59 і не більше. Для нас найголовніше – Ту-95, які беруть по вісім ракет на підвіси та шість усередину. Росія бомбить нас переважно Ту-95. Якщо вони приберуть їх з Енгельса і сховають кудись подалі – тоді так, можна говорити про послаблення. Якщо ж ми спостерігатимемо, що вони на місці, тоді про яке ослаблення може йтися?", - зазначив Жданов.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...