За кров патріотів: Обвинуваченій у теракті в харківському рок-пабі "Стіна" дали 11 років

Російській терорист у кожному разі сидітиме на 5 років менше завдячуючі закону Надії Савченко. Та й то, якщо держава не обміняє його на когось з українських політв'язнів, котрих Москва легко набирає на підконтрольній собі території

Київський райсуд Харкова засудив до 11 років позбавлення волі обвинувачену у підриві харківського рок-пабу “Стіна” Марину Ковтун.

“Призначити покарання у вигляді 11 років з конфіскацією всього належного Ковтун майна”, – йдеться у вироку.

Суд визнав Ковтун винною за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами), ч. 5 ст. 27 ст. 258 (співучасть у теракті) КК України.

Разом з тим у зв’язку з недоведеністю суд визнав Ковтун невинною у посяганні на територіальну цілісність України, а також у вибухах в шахті біля заводу їм. Малишева і біля ресторану “Британія” (ч. 2 ст. 28, ст. 113; ч. 5 ст. 27; ч. 2 ст. 258; ч. 1 ст. 258-3; ч. 2 ст. 28; ч. 1 ст. 32; ч. 1 ст. 263 КК України) і виправдав її за цими статтями.

Суд вказав, що строк відбуття покарання рахується з моменту взяття Ковтун під варту (16 листопада 2014 року) і до вступу в силу вироку день попереднього ув’язнення враховується як 2 дні відбування покарання.

Нагадаємо, вибух у рок-пабі “Стіна” в Харкові стався 9 листопада 2014 року. В результаті вибуху постраждали 13 людей. За фактом події було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт, що спричинив тяжкі наслідки) КК України.

17 листопада 2014 року в СБУ повідомили, що спецслужба успішно завершила спецоперацію з нейтралізації диверсійно-розвідувальної групи, яка діяла в Харкові і Харківській області та причетна до вибуху в пабі.

У лютому 2015 року Антон Геращенко повідомив, що терористів, які вчинили теракт в харківському пабі «Стіна», звільнили в рамках обміну полоненими, а в СІЗО перебуває лише організатор теракту Марина Ковтун. У червні 2015 обвинувальний акт стосовно неї був направлений до суду.

Втрати ворога ростуть: Партизани фіксують прибуття великої кількості вбитих та поранених росіян до Криму

середа, 8 травень 2024, 16:59

У тимчасово окупованому Джанкої (Крим) фіксується прибуття великої кількості поранених та ліквідованих окупантів з Херсонського напрямку. "Цікавий факт, на вокзалі Джанкоя ми помічаємо також масові перевезення (через тимчасово окупований Крим, - ред.) ...

Росіяни спорядили ракети Х-101 двома боєголовками: Розвідка Британії вказала на загрози

середа, 8 травень 2024, 16:48

Росія модернізувала крилаті ракети Х-101, спорядивши їх другою боєголовкою та зменшили радіус їхньої дії Про це йдеться у зведенні міноборони Британії. Зазначається, що командування авіації дальньої дії військово-космічних сил Росії підвищило летальніс...