За лічені тижні призупинено близько чверті нафтопереробки недоімперії-бензоколонки: Російські НПЗ, які атакували українські дрони (мапа)

Пожежа на Ільському НПЗ в Росії

Останніми тижнями в Росії почастішали удари безпілотниками по нафтопереробних заводах. Загалом дрони за останній час успішно атакували вже 12 НПЗ.

Видання "ЕнергоБізнес" опублікувало мапу уражених НПЗ на території Росії.

Остання атака відбулась у ніч проти 17 березня у Слов'янську-на-Кубані. СБУ спільно з ССО та Силами безпілотних систем ЗСУ успішно відпрацювали дронами по цьому об’єкту.

"Вже можна говорити про успішний результат – зафіксовано велику пожежу в районі атмосферних колон, які й були основною ціллю", - зазначило джерело.

Як пише російський проєкт ВЧК-ОГПУ, руйнування зафіксували в атмосферних і вакуумному блоках російського заводу. Зазначається, що тепер варто чекати зниження продуктивності та якості процесу переробки нафти.

"Атмосферні блоки, що відіграють ключову роль у процесі переробки нафти, зазнали ушкоджень, включно з руйнуванням обладнання... Вакуумний блок також постраждав від атак, що призвело до порушення балансу виробничого процесу", - йдеться в повідомленні.

Мапа уражених дронами НПЗ на території Росії / Фото: ЕнергоБізнес / ©

СБУ продовжує реалізовувати стратегію на підрив економічного потенціалу Росії і зменшення потоку нафтових доларів, які ворог направляє на війну.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...