За Мар'їнку йдуть тяжкі бої: Розвідка Британії оцінила ситуацію і вказала на мету військ Путіна

За Мар'їнку Донецької області тривають важкі бої. Росія, ймовірно, прагне взяти під контроль дві траси для подальшого просування в напрямку Курахового, проте незважаючи на поступові успіхи, великий прорив Росії є вкрай малоймовірним. Про це йдеться в оперативному зведенні воєнної розвідки Великої Британії, оприлюдненому 15 грудня. У відомстві зазначили, що бої точаться за зруйновану Мар'їнку та прилеглі до неї райони, передають Патріоти України.

"Росія, ймовірно, ще більше скоротила невеликі ділянки контрольованої Україною території, що залишилися в межах міста", – зазначається у звіті.

У британській розвідці вважають, що однією з оперативних цілей РФ на цій ділянці фронту, швидше за все, є взяття під свій контроль автомагістралей 00510 (Темирівка – Велика Новосілка – Курахове – Мар'їнка) та N15 (Запоріжжя – Донецьк) для подальшого просування на захід, у бік міста Курахове. "Незважаючи на поступові успіхи, великий, операційно значущий прорив Росії у цьому секторі залишається вкрай малоймовірним", – зазначили в розвідці Британії.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...