"За нами стояли "кадирівці": Полонений окупант розповів, як йому вдалося здатися в полон (відео)

На Запоріжжі під час бою бійці Російського добровольчого корпусу (РДК), які воюють на стороні ЗСУ, взяли в полон одного з окупантів. Він розповів про "порядки" в російській армії. Відповідне відео оприлюднили в Telegram-каналі РДК, передають Патріоти України.

Російський військовий здався добровільно, він розповів, що хотів зробити це й раніше, але боявся кадирівців. За словами окупанта, завданням його підрозділу було "тримати позицію і спостерігати за водою". Він розповів, що відступати їм не було куди, оскільки позаду стояли "заградзагоном" кадирівці. "Нам сказали, що якщо ми будемо тікати, то нас просто розстріляють", – сказав окупант.

Він також поскаржився, що кадирівці відбирали в них гроші, змушували купувати їм провіант. "Кадирівці часто приїжджають до нас на позиції. З ціллю напевне "молодняк" кріпити. Вони зазвичай приїжджають, коли у нас зарплата, просять в магазин ходити, на карту гроші перераховувати. Я не думаю, що них проблеми з постачанням, тому що у них є склад за 2 км від дамби, поряд з електростанцією, він доверху набитий", – розповів полонений.

За його словами, він з товаришем вирішили використати слушний момент і здатися в полон. "Коли почався бій, ми з товаришем подумали, що все - або зараз нас ЗСУ вб'ють, або кадирівці. Оскільки напряму по нас не стріляли, бій зав'язався на флангах, ми вирішили здатися. Вибігли з окопу і кричали, що здаємось. Але було шумно і мого товариша вбили, а мене поранили в руку. Після того, як я впав, один із ваших бійців підбіг, я йому крикнув, що здаюсь. Він мене перев'язав і відвів з собою", – розповів він.

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...