За національний гімн, що лунав із квартири, та запуск кульок: У Москві українку як терористку засудили до 12 років ув'язнення

Рашисти, виносячи вирок, "зглянулись" на наявність малих дітей, хворих матір і дідуся підсудної

Другий Західний окружний військовий суд у Москві засудив українку Христину Любашенко до 12 років ув'язнення за антивоєнний запис і гімн України, які лунали з вікна квартири, а також запуск повітряних кульок із біло-синьо-білим прапором, повідомляє Медіазона.

17 червня суд засудив 35-річну українку до 12 років ув'язнення, визнавши її винною в поширенні "фейків" про війну та участі в терористичній організації.

Прокурор вимагав для Любашенко ще більше – 15 років ув'язнення, причому цей термін він просив з урахуванням пом'якшувальних обставин: раніше не судима, має малих дітей, хвору матір і дідуся. Водночас адвокат просила суд закрити справу через відсутність ознак складу злочину.

За версією слідства, 8 травня 2023 року українка поставила колонки на вікно знімної квартири в підмосковному місті Долгопрудному і гучно ввімкнула запис з антивоєнною промовою та гімном України; це силовики визнали розповсюдженням "фейків" про армію (пункти "б", "д" частини 2 статті 207.3 КК).

Того ж дня Любашенко на таксі поїхала на Воробйові гори в Москві і запустила в небо повітряні кульки з прив'язаним до них біло-синьо-білим прапором. Запуск кульок слідство розцінило як участь у терористичній організації (частина 2 статті 205.5 КК): біло-синьо-білий прапор використовують багато російських антивоєнних активістів, але силовики вважають його прапором легіону "Свобода Росії".

Армію Путіна можна вітати з новим надбанням: "Зеленоградський Чикатило" їде вбивати українців

середа, 26 червень 2024, 19:15

Російська армія прийняла до своїх лав чергового маніяка, відправивши його на війну проти України. Про це розповіли у Telegram-каналі Astra, передає NV, інформують Патріоти України. Як повідомляється, йдеться про Юрія Гриценка, відомого як «Зеленоградсь...

За чи проти? Опитування показало, як українці ставляться до проведення загальнонаціональних виборів до завершення війни

середа, 26 червень 2024, 19:00

Лише 22% опитаних українців позитивно ставляться до ідеї проведення президентських чи парламентських виборів в Україні до завершення війни. У вересні 2023 року цей показник був меншим - 15%. Про це свідчать результати опитування соціологічної служби ...