За однієї умови: Україна може повернути собі ініціативу у війні з РФ у 2025 році, - NYT

Україна потребує достатньої західної допомоги з метою повернути собі свої переваги на фронті. Про це в New York Times пише військовий експерт, старший науковий співробітник програми Росії та Євразії Фонду Карнегі Майкл Кофман, передають Патріоти України.

Кофман називає одну з основних проблем українських Сил оборони — кадрову. І розповідає, що поріділі лави українських бійців поповнюються за рахунок мобілізованих, старших за середній вік, або погано навчених призовників.

Другою проблемою NYT називає брак боєприпасів, та й багато вже поставлених снарядів, зокрема касетні снаряди зі США, втратили свою актуальність, оскільки російські війська змінили тактику штурмових операцій і поглибили фортифікаційні споруди.

"Однак, на відміну від минулорічного літа, у західних столицях більше немає гарячкової боротьби за озброєння і переоснащення українських військ", — додає експерт NYT.

Кофман розцінює перспективи української армії досить похмуро — західна допомога не гарантується на рівні 2023 року, літній наступ пройшов невдало, російські війська йдуть у наступ, особливо на східній ділянці фронту.

"У Кремля всього більше: більше людей, боєприпасів і техніки. І вони не зупиняються, попри зростаючу кількість поранених і загиблих", — наводить експерт слова українських військових.

При цьому він зауважує, що подібна перевага Росії не є вирішальною, але й війну не можна назвати безвихідною. Кофман констатує, що жодна зі сторін не відзначилася тактикою, яка привела б до прориву на полі бою.

"Натомість це був смертельний танець невеликих технологічних досягнень з обох боків, які ще не переломили ситуацію, внаслідок чого конфлікт виглядає як модернізована версія Західного фронту Першої світової війни: чиста маса проти маси", — підсумовує військовий експерт.

Він робить висновок, що залежно від того, що відбуватиметься на полі бою 2024 року, особливо за підтримки України Заходом, найімовірніше, матимуть місце один або два сценарії: Україна може повернути собі перевагу до 2025 року або почати програвати війну без достатньої допомоги.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...