За окупацію теж буде вдячний? Токаєв подякував Путіну за допомогу в придушенні протестів

Президент Казахстану, де тривають масштабні протести, цинічно подякував Володимиру Путіну. Він вдячний очільнику Кремля, що той допоміг придушити мітинги по всій країні, передають Патріоти України.

Токаєв наголосив, що подяка Путіну є особливою. Адже той дуже оперативно відреагував на його звернення по допомогу у придушенні повстання.

"Тепла" реакція Путіна

Президент Казахстану цинічно назвав реакцію Путіна теплою і товариською. Очільник Кремля літаками військово-транспортної авіації перекинув у Казахстан основні сили свого контингенту ОДКБ з аеродромів у Московській, Іванівській та Ульянівській областях.

Саме на запит казахської влади у країну прибули військові ОДКБ. Причиною стала хвиля протестів, яка охопила всю країну. Токаєв запевняє, що так звані "миротворці" будуть у Казахстані тимчасово. Водночас ЗМІ повідомляють, що до країни переправили близько 2,5 тисячі військових ОДКБ.

Військова допомога Путіна під час протестів виявилася "необхідною". Оскільки казахські військові подекуди відмовлялися стріляти у протестувальників і висловлювали їм підтримку.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...