"За президентства Трампа Україна отримала від США найбільшу допомогу, але це не його заслуга", - Піонтковський

Американський президент ненавидить Україну, але це допомагає їй – симпатії до країни зросли й у Демократичній, і в Республіканській партіях США.

Андрій Піонтковський. Фото: Радіо Свобода.

За час президентства Дональда Трампа Україна отримала від США найбільшу допомогу, але це не заслуга нинішнього глави Білого дому. Про це сказав у коментарі ЗМІ російський політолог Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

"Трамп ненавидить вашу країну, але ця ненависть, як не парадоксально, допомагає Україні. У США почали обговорювати заморожування Трампом допомоги Україні: мовляв, як так – це ж наш союзник, який бореться з агресором? Причому симпатії до України зросли не тільки серед демократів, але й серед республіканців. Влада Трампа добігає кінця. Не знаю, як там імпічмент, а ось на наступних виборах він не переможе. І зараз він використовує свої президентські важелі, щоб напаскудити Україні. Хоча це не завжди вдається, оскільки його владу обмежують інші інститути", – зазначив Піонтковський.

На його думку, заявами про корупцію в Україні Трамп покриває власне бажання дістати компромат на колишнього віцепрезидента США і свого ймовірного конкурента на майбутніх президентських виборах Джо Байдена.

"Заяви про корупцію в Україні йдуть від Трампа й лояльних до нього людей. Або від тих, хто, перебуваючи на службі, змушений йому підтакувати. Аудиторія заяви [держсекретаря Майка] Помпео [про те, що США намагалися зменшити корупцію в Україні], – одна людина. Це Трамп, якому він доводить свою особисту лояльність. Тезою про корупцію в Україні Трамп покриває своє бажання дістати компромат на Байдена. Так, за президентства Трампа Україна отримала від США найбільшу допомогу, але це не його заслуга. А всього американського політичного істеблішменту. Як вірний путінський холуй Трамп повторює всі тези російського президента про Україну", – підкреслив Піонтковський.

Джерело: Гордон

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...