"За пробою пера" завжди йде пролог": Коваленко оцінив наслідки українського удару по Татарстану

БПЛА-атака на завод з виробництва дронів у Татарстані була "пробою пера", а в разі наступних таких ударів кількість "Шахедів", якими гатять по Україні, може зменшитись вдвічі. Таку думку в коментарі для ТСН.ua висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

"Поки (сьогоднішня атака на ситуацію з дронами – Ред.) не вплине. До цеху, де збирають "Шахеди", не долетіло. А от за деякий час безумовно буде повторення цієї історії, за деякий час долетить до виробничого цеху. Це була "проба пера". До речі, вона була також успішною. Була уражена будівля саме на території цього підприємства", — розповів ТСН.ua Олександр Коваленко.

Та продовжив: "Окрім всього іншого, продемонструвалось, що засоби ППО Росії не змогли зупинити цей засіб ураження, який пролетів більше 1 тисячі кілометрів. Це факт для росіян, що у нас є засоби ураження на 1 тисячу кілометрів. Росіяни від цього, м’яко кажучи, в шоці, вони намагаються розробити конспірологічні теорії про те, як це сталось. Вигадують різну конспірологію, щоб виправдати неефективність своєї ППО і те, що БПЛА вдалось подолати таку відстань".

Також Коваленко додав: "Отже буде продовження. За "пробою пера" завжди йде пролог, потім глава перша, глава друга, і так далі. Допоки завод не буде зруйнований".

За словами Коваленка, більшу частину дронів Росія отримує від Ірану.

"Але цей завод постачає досить велику кількість дронів-камікадзе. Повністю він не може задовольнити потреби Росії щодо терору України, але в разі знищення саме виробництва, або пошкодження, ми відчуємо за кількістю дронів, які зможе запускати Росія. Ця кількість одразу зменшиться в два рази щонайменше", — прогнозує аналітик.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...