"За рахунок України врятовано Росію": "ЄС" оцінила умови газового контракту між "Нафтогазом" і "Газпромом"

Партія Петра Порошенка "Європейська солідарність" розкритикувала підписання контракту між Україною і Росією на транзит газу, зазначають Патріоти України.

"Підписавши газову угоду в такому вигляді, Україна позбавила себе можливості притягнути Росію до відповідальності за енергетичну агресію. Ця угода стала доповненням у системі відбілювання Російської Федерації, яку запроваджує нинішня влада.

Допомагаючи Росії уникнути відповідальності за збиття пасажирського літака рейсу MH17, нинішня влада видає їй Володимира Цемаха. Прикриваючи організаторів злочинів Януковича, зокрема проти Майдану, і терактів в українських містах – віддає Росії беркутівців і терористів. Така політика умиротворення агресора ставить під загрозу накладення на нього міжнародних санкцій і веде до виходу Кремля з-під відповідальності за агресію", йдеться у заява на офіційному сайті партії .

"…відкрито перспективу прямого постачання російського газу в Україну і використання його як важеля тиску на нашу державу та втручання в українські справи.

Тому не дивно, що Путін обмінявся з Зеленським новорічними привітаннями. Всі підстави для цього створені. Фактично, за рахунок України врятовано "Газпром", а значить Росію", - наголошує опозиційна сила.

В "ЄС" такох заявили, що останні 5 років, коли президентом України був Порошенко, "Україна мала винятково сильну позицію на газових переговорах з Росією". Партія Порошенка заявила, що вимагає підтримувати судові процеси проти РФ щодо повернення кримських родовищ, заборонити прямі постачання в Україну російського газу, не допуститиф побудови "Північного потоку-2".

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...