"За режиму Путіна півострів навряд чи повернеться": Джемілєв спрогнозував, коли Крим буде звільнено

Мустафа Джемілєв підкреслив, що для повернення Криму необхідна активна участь міжнародної спільноти.

Мустафа Джемілєв. Фото: ВВС.

Повернення окупованого Росією Криму за президентства Володимира Путіна малоймовірне, тому потрібно посилювати санкції проти РФ. Про це в інтерв'ю заявив лідер кримськотатарського народу, нардеп Мустафа Джемілєв, передають Патріоти України.

"Зрозуміло, що за режиму Путіна півострів навряд чи повернеться, хоча екс-канцлер ФРН Герхард Шредер нещодавно сказав, що жоден президент РФ після Путіна не стане повертати Крим. Але я думаю, що наступний президент Росії буде набагато розумніший за Путіна та зрозуміє, що в інтересах його країни бути цивілізованою державою та дотримуватися міжнародного права. А це означає звільнення всіх зайнятих окупантами територій – Криму та Донбасу", – сказав політик.

Джемілєв підкреслив, що для повернення Криму необхідна активна участь міжнародної спільноти. "Насамперед – посилення санкцій. Питання вирішиться лише тоді, коли Росія зрозуміє, що це просто катастрофа для них і що потрібно поводитися пристойно", – зазначив нардеп.

Джерело: Обозреватель

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....