За роботу на російського олігарха: Екскерівника контррозвідки ФБР засудили до чотирьох років

Колишнього керівника контррозвідки нью-йоркського відділення ФБР Чарльза Макгонігала засудили до 50 місяців (чотири роки і два місяці) ув'язнення за роботу на російського бізнесмена Олега Дерипаску, який перебуває під санкціями. Про це повідомив телеканал CNN, передають Патріоти України.

Макгонігал визнав свою провину. Його адвокат зазначив, що Дерипаска просив агента знайти компромат на конкурента олігарха. Захист засудженого також заявив, що Макгонігала "спокусили ризик і винагорода".

Суд встановив, що агент "неодноразово зневажав і маніпулював режимами санкцій, які є життєво важливими" для інтересів національної безпеки США. Водночас суддя заявив, що його дії "не перекреслюють" його визначну кар'єру і "глибоко важливий внесок", який він зробив у розвиток США.

Перед ухваленням вироку Макгонігал сказав судді, що відчуває "глибоке почуття каяття і скорботи за свої дії". Окрім того, раніше він визнав свою провину у встановленні контактів із колишнім співробітником албанської розвідки і приховуванні сотень тисяч доларів, які одержав від експрацівника закордонної розвідки. Вирок у цій справі йому мають ухвалити у лютому.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...