За себе вони не бояться: Хто насправді підтримує війну РФ проти України, - військовий експерт

Віктор Кевлюк, експерт Центру оборонних стратегій, розповів в інтерв'ю, хто в Росії насправді підтримує війну з Україною, передають Патріоти України.

Він зазначив, що теоретично РФ має величезний мобілізаційний ресурс, але через те, що війна з Україною не знаходить відгуку в російському суспільстві, розпорядитися ним вона не може.

«Підтримку дій кремлівської банди висловлюють переважно ті, хто гарантовано не буде кинутий Москвою у м'ясорубку. Спроби формування підрозділів у національних адміністративно-територіальних одиницях, з одного боку, імітує наявність добровольців, а з іншого дозволяє місцевим національним елітам утворити напередодні розпаду РФ свої військові формування, адже невідомо, наскільки мирно цей розпад відбудеться. Тимчасові інтереси Москви та національних околиць збіглися», - пояснив Кевлюк.

Водночас він висловив сумнів, що такий збіг триватиме довго, і переконання, що РФ не має ресурсних можливостей зібрати, підготувати, забезпечити та відправити в Україну 200 тис. нових бійців.

Ще у квітні військовий експерт з Азербайджану Агіль Рустамзаде заявляв, що Росія буде готова оголосити мобілізацію лише у випадку втрати контролю над окупованим Кримом. 14 червня голова комітету Ради Федерації РФ з оборони Віктор Бондарєв заявив, що Росія «поки що не планує» проводити додатковий призов до армії, оскільки в Росії нібито вистачає добровольців для війни в Україні.

Джерело: НВ

"Скажу так": Виробляти Patriot дуже складно і дорого, краще робити власну зброю, - Юсов

субота, 4 травень 2024, 6:44

Україні не потрібно робити зенітно-ракетні комплекси Patriot, тому що вони дуже дорогі та складні у виробництві. Треба виробляти таке озброєння, яке можна буде самостійно модернізувати. Про це "Фокусу" заявив спікер Головного управління розвідки Мініст...

"Лише ППО недостатньо": Мусієнко пояснив, як захистити Одесу від російських ударів

субота, 4 травень 2024, 6:25

Військовий експерт Олександр Мусієнко поділився думкою, як захистити Одесу від ворожих обстрілів, зазначивши, що наявність ППО є важливим елементом, але недостатнім, зважаючи, що ворог б’є в тому числі надзвуковими ракетами. Про це він сказав в ефірі т...