За стандартами НАТО: У ЗСУ створили першу авіаційну ескадрилью Сил спецоперацій

Нова структура забезпечуватиме дуже швидке з моменту прийняття рішення перекидання бійців бригади спецпризначенців у задану точку для виконання бойового або навчального завдання. За кілька днів очікуються перші маневри.

У Вінницькій області створено 35-ту змішану авіаційну ескадрилью, призначену для оперативного повітряного забезпечення діяльності Сил спеціальних операцій ЗСУ, повідомляють Патріоти України з посиланням на Ukrainian Military Pages.

Згідно зі спільною директивою, наказу командувача Сил спеціальних операцій та наказу командувача Повітряних Сил ЗС України, ескадрилья безпосередньо підпорядкована 456-й бригаді транспортної авіації та оперативно підпорядковується командуванню Сил спеціальних операцій.

Ескадрилья побудована за стандартами НАТО, біля 80% чисельності складають військові 456-ї бригади, також вона включає штаб, що комплектується з інших частин.

"Починаючи з 2015 року в нас сформована нова структура - Сили спеціальних операцій, які створювалась за натовськими стандартами, і за цими стандартами ССО повинні мати повітряну компоненту. Рішення про її створення було пухвалене у 2019 році. Для чого? Найперше, це мобільність і скритність управління. Час від моменту прийняття рішення на виконання завдання, до його безпосереднього виконання буде мінімальним, а також менше людей про це знатиме", - повідомив командир 35-ї ескадрильї Богдан Андрушко.

Новостворена ескадрилья вже братиме участь у перших цьогорічних польотах 456-ї бригади, які заплановані на 8-9 січня. Це будуть тренувальні польоти для підтримання навичок.

До кінця 2020 року на озброєння ескадрильї перебуватиме три типи авіаційної техніки - гелікоптери Мі-2 та Мі-8, а також літаки Ан-26. Після 20-го року у складі 35-ї ескадрильї також з'являться бойові гелікоптери Мі-24.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...