За статусом не передбачається: Заступник голови МВС Гогілашвілі використовував бронеавтомобіль посольства США та охорону ГУР МО, - Бутусов

Заступник міністра внутрішніх справ України Олександр Гогілашвілі для пересування використовує бронеавтомобіль посольства США, а разом із ним під час конфлікту з поліцейськими на блокпості у зоні ООС у Донецькій області була охорона ГУР Міноборони. Про це повідомив головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов із посиланням на джерела, передають Патріоти України.

Він розповів, що на блокпост Долина у Краматорському районі у середу, 8 грудня, заїхало два автомобілі з цивільними номерами — Toyota Land Cruiser 200, де був Гогілашвілі, та Volkswagen Tuareg, у якому перебувала його озброєна охорона.

Як зазначає Бутусов, згідно з законом, заступнику міністра за статусом не передбачається надання бронеавтомобіля та особистої охорони. За джерелами Цензор.нет, охорона Гогілашвілі — шестеро офіцерів спецназу ГУР Міноборони, військова частина 2245.

«Але не менш резонансно, що за даними джерел в ГУР МО, для пересування Гогілашвілі використовується бронеавтомобіль, наданий посольством США для забезпечення безпеки співробітників військової розвідки України, і ця Toyota перевозила раніше командира спецназу ГУР МО Юрія Семенюка — того самого розвідника, який виступив нещодавно щодо Вагнергейту із викриттям про наявність російських „кротів“ в Офісі президента і якого звільнили після провалу спецоперації із захоплення вагнерівців», — заявив Бутусов.

Також, за його словами, Олександр Гогілашвілі отримав диплом про вищу освіту лише у 45 років — «безпосередньо перед призначенням заступником міністра у вересні 2019 року, від якогось маловідомого університету». Журналіст додав, що більшу частину життя той працював у Росії, де був помічником боксера, а нині депутата Держдуми РФ Миколи Валуєва. Обставини його переїзду в Україну невідомі.

Нагадаємо, заступник глави МВС влаштував розборки з поліцейськими на блокпості на в'їзді до Краматорська Донецької області. Поліція вимагала зупинити машину, але авто проїхало ще кілька метрів. У ній був Гогілашвілі, поліцейські попросили показати його документи. Він почав обурюватися, що вони не впізнали його та влаштували перевірку, а потім почав погрожувати.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський ініціював проведення дисциплінарного провадження щодо інциденту та пропонує уряду відсторонити Гогілашвілі від займаної посади на час провадження. Гогілашвілі вибачився за «надмірну емоційність» та заявив, що готує рапорт.

Заслужили на премію Дарвіна: На Херсонщині росіяни на моторці підірвались на своїй ж міні (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:45

На лівобережжі Херсонської області окупанти на моторці підірвались на протичовній міні. Її встановили вони ж, передають Патріоти України. "При спробі окупантів встановити протичовнову міну, їх моторку знесло течією на таку ж міну, встановлену раніше", ...

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...