За таке можна й посади позбутися: Шольц викинув на смітник засекречені документи, їх знайшли сусіди

Сусіди канцлера Німеччини Олафа Шольца знайшли внутрішні урядові документи у сміттєвому контейнері їхнього житлового комплексу. Там були роздруківки календаря зустрічей, листування електронною поштою та чернетки промов дружини політика, міністерки освіти Брітти Ернст. Про це повідомляє Spiegel, передають Патріоти України.

За даними видання, незабаром після саміту G7 у баку також опинилися документи з фото та "короткими профілями партнерів", глав держав та урядів. Інформація у документах була відзначена Міністерством закордонних справ як "засекречена – лише для службового користування". Згідно із законом, подібну інформацію може переглядати тільки людина, яка "пройшла перевірку безпеки".

Стосовно таких файлів застосовуються суворі правила: вони повинні бути знищені таким чином, щоб "зміст не міг бути помітний і не міг бути упізнаний", відповідно до федерального адміністративного регламенту про "заходи щодо збереження таємниці".

Користувачі соцмереж припускають, що ця ситуація може призвести до внутрішнього конфлікту в партії і парламенті, а також до усунення Шольца з посади Федерального канцлера.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...