За це боролись на виборах? Керівником розслідувань у справах Майдану можуть призначити адвоката Януковича

Конкурсна комісія не бачить у призначенні Олександра Бабікова конфлікту інтересів, заявляючи, що він не є особистим адвокатом Януковича, а тільки знайомився з цією справою.

Олександр Бабіков. Фото: Фейсбук.

Заступником директора Державного бюро розслідувань (ДБР) може стати адвокат колишнього президента України Віктора Януковича Олександр Бабіков. Про це в Facebook повідомляє громадянська організація “Сім’я Героїв Небесної Сотні”, передають Патріоти України.

Виконуюча обов’язки директора ДБР Ірина Венедіктова заявила, що Бабіков може бути призначений на цю посаду після проходження спецперевірки та отримання рекомендацій конкурсної комісії. В організації зазначають, що конкурсна комісія не бачить у призначенні Бабікова конфлікту інтересів, заявляючи, що він не є особистим адвокатом Януковича, а тільки знайомився з цією справою.

Представники громадської організації передали Венедиктовій пакет документів, що підтверджують факти захисту Януковича Бабіковим. Зокрема, адвокат захищав екс-президента у справі вбивств протестувальників взимку 2014 року. Правозахисник підписував процесуальні документи в інтересах Януковича, брав участь у судових засіданнях і оскаржував дії слідчих.

“З розмови ми зрозуміли, що конкурс фактично завершився, перевірка на поліграфі, співбесіди завершилися. Комісія свій вибір і рекомендації зробила. Залишилися формальності (спецперевірка). Тобто часу вже не залишилося”, – йдеться в повідомленні.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...