За участь в українській теробороні в Ізюмі: У Москві винесли вирок 72-річному американцю

Суд Москви призначив покарання 72-річному громадянинові США Стівену Хаббарду у вигляді шести років і 10 місяців колонії. Росіяни обвинувачують його в участі у війні на боці України. Про це 7 жовтня пише "Медіазона", передають Патріоти України.

Російське слідство вважає, що Хаббард проживав в Україні з 2014 року, а в лютому 2022 року вступив до тероборони Ізюма в Харківській області, отримуючи за це щонайменше $1 тис. За два місяці після того чоловік потрапив у російський полон. Кримінальну справу Хаббарда розглянули за два засідання в закритому режимі.

За даними росЗМІ, Хаббард визнав провину. Адвокат уже заявив, що оскаржуватиме вирок. Сестра Хаббарда Патриція Фокс розповіла агентству Reuters, що пенсіонер працював викладачем англійської мови в різних країнах, зокрема в Японії й на Кіпрі, в Україну він теж приїхав викладати. Вона засумнівалася, що Хаббард міг визнати провину у суді. Фокс сказала, що її брат мав проросійські погляди.

"Саме тому треба зробити так...": Російський опозиціонер назвав єдиний шлях припинення війни

вівторок, 8 жовтень 2024, 0:00

Російський опозиціонер Ілля Пономарьов вважає, що без знищення режиму у Москві неможливо припинити російсько-українську війну. Таку думку він висловив в етері Еспресо, передають Патріоти України. "Через це зараз відбувається і широкомасштабне вторгненн...

"Старі звички вмирають насилу": З якою проблемою стикаються українські пілоти F-16,

понеділок, 7 жовтень 2024, 23:50

Пілотам українських F-16 довелося за дуже короткий період часу кардинально змінити манеру пілотування, щоб боротися з Росією, і це величезний виклик для пілотів, пише Business Insider за результатами спілкування з Майклом Бонертом - експертом з повітря...