За Україну воюють 15 добровольців із Британії та США, серед них - син депутатки британського парламенту, - The Telegraph

Разом із Збройними силами України боротися з російськими загарбниками прибули 15 добровольців із та США. Один із них Бен Грант син депутатки британського парламенту від Консервативної партії Гелен Грант. Бен - колишній спецназівець Королівської морської піхоти з досвідом служби понад п'ять років, пише видання The Telegraph, передають Патріоти України.

Журналісти показали кадри, на яких він допомагає врятувати ще одного британця, Діна Артура, який підірвався на міні на північ від Харкова.Його перев'язують і тягнуть, при цьому Грант кричить: "Ми повинні йти зараз, інакше ми загинемо!". Пізніше Артура прооперують у Києві, він втратив частину нижньої лівої гомілки, коли став коліном на міну.

Разом із Беном та Діном захищати Україну від РФ прибули ще 13 іноземних добровольців. Як стверджують журналісти, вони були частиною українських сил, які відтісняли російські війська від Харкова, аж до кордону з Росією.

Грант стріляв по російській бронетехніці з переносної ракетної установки. З їхньою групою було два українські перекладачі.Бій, який описують на відео, відбувся після того, як військові потрапили в засідку. Їх засікли російські безпілотники, після чого вдарили гелікоптери та танки. Багато хто з групи того дня загинули.
"Один з хлопців одразу підійшов до мене, наклав джгут. Це був сильний біль, з ударами, що наближался. Міномети, артилерія, все це наближалося. Пам'ятаю, хлопці мене хапали, говорили: "Пішли, пішли". Ми зустріли медика, він мене підлатав", – розповів важко поранений Дін Артур.
Він назвав себе щасливчиком, бо йому вдалося вижити у такій ситуації. Високо оцінюючи мужність українських сил, він сказав: "Це єдине, що мене шокувало. Те, чим займаються ці хлопці, – це справжні бойові дії. Ці хлопці йдуть як аутсайдери, і вони перемагають. Вони роблять це щодня, невпинно. Не тільки хлопці на передовій, це волонтери, медики, всі", – сказав британець.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...