За вимогу виборів на Донбасі: У Миколаєві закидали яйцями депутатів від ОПЗЖ (відео)

Миколаївським ОПЗЖістам варто кликати Шуфрича на підмогу

У Миколаєві активісти закидали сирими яйцями депутатів міської та обласної рад від партії "Опозиційна платформа - за життя". Пригода сталася в холі облдержадміністрації, де проходив брифінг, під час якого представники ОПЗЖ заявили, що вимагають проведення місцевих виборів на підконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей, зазначають Патріоти України.

"Ми зібрали понад 5 тисяч підписів за проведення виборів на підконтрольній Україні території Донбасу, які скасувала ЦВК із міркувань безпеки. Ці підписи ми направимо президенту України Володимиру Зеленському та в ЦВК", - розповіли представники ОПЗЖ.

Вони повідомили, що звернулися до голови облради Вікторії Москаленко і Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича з вимогою зібрати позачергові сесії, на яких звернутися до ЦВК і президента про необхідність проведення виборів на підконтрольній Україні території Донбасу.

"Один з активістів дорікнув ОПЗЖ тим, що серед їхніх кандидатів є обвинувачувана в посяганні на територіальну цілісність України Неля Штепа, тому навіть через це їхня партія не має права представляти владу. Коли брифінг закінчувався, кілька молодих людей, які були тут присутні, кинули у спікерів кілька сирих яєць. Після цього останні швидко пішли на вихід, на ходу гукаючи охорону. Обійшлося без подальших сутичок", - йдеться в повідомленні.

Хлопця, який вчиняв хуліганські дії у приміщені Миколаївської облради, правоохоронці притягнули до відповідальності.

"17 серпня близько 14:15 під час брифінгу представників політичної партії у холі Миколаївської обласної ради один з присутніх на заході молодих людей жбурнув яйця у бік виступаючих. У результаті хуліганських дій були забруднені стіни та підлога зали, у людей зловмисник не поцілив. Одразу після скоєного він намагався залишити приміщення, але був зупинений поліцейськими", - зазначають у поліції.

Організатори заходу з боку політпартії відмовилися від написання заяви. Незважаючи на це, поліцейські все одно склали протокол на 19-річного місцевого жителя про адміністративне правопорушення за дрібне хуліганство.

"Проступок карається накладенням штрафу від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 40 до 60 годин, або виправними роботами на строк від 1 до 2 місяців із відрахуванням 20% заробітку, або адміністративним арештом до 15 діб. У подальшому матеріали будуть скеровані до суду для прийняття остаточного рішення", - сказано в повідомленні.


Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...