"За виразом облич бачимо": Політолог назвав двох імовірних наступників Путіна

Станіслав Бєлковський вважає, що сьогодні найімовірнішими наступниками глави Кремля Володимира Путіна є мер і член уряду.

У РФ є два ймовірні претенденти на посаду президента, яку сьогодні обіймає Володимир Путін. Таку думку висловив 26 грудня в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" російський політолог Станіслав Бєлковський, передають Патріоти України.

"Давайте подивимося на ймовірних наступників... Хто максимально амбітний? Хто фактично не приховує своєї готовності обійняти президентський пост і робить для цього все можливе? Я поки бачу дві найяскравіші, справді яскраві фігури. Це глава уряду Михайло Мішустін і мер Москви Сергій Собянін", – сказав він.

За словами політолога, "публічно ніхто з них не декларує, що збирається бути президентом, а, навпаки, це заперечує". "Але якось за виразом їхніх облич, а також за багатьма діями (тими самими непрямими ознаками, на яких побудовано мавзолейну аналітику) ми бачимо, чуємо і відчуваємо рівно протилежне. Михайло Володимирович Мішустін, за відгуками людей, які знають його давно, ще ставши главою Федеральної податкової служби, вже проповідував серед своїх соратників, що ось, він разом із командою колись стане прем'єр-міністром Росії, а там уже настають такі почесті, про які не прийнято говорити вголос", – пояснив Бєлковський.

Він вважає, що Мішустін "послідовно йде цим шляхом", але "був трохи експансивним і агресивним у своїй піар-кампанії і тому до кінця року змушений був усе ж залягти на дно". "Він зрозумів, що вичікувати потрібно вміти, і терпіти потрібно вміти, і не потрібно занадто ясно демонструвати свої амбіції, які стали погано прихованими. На цьому тлі, звичайно, велетнем вивищується постать Сергія Семеновича Собяніна, який теж зумів налагодити в Москві абсолютно правильну, з погляду Кремля, систему влади", – зазначив Бєлковський.

Собяніну "чудово вдалося" стати "модератором інтересів федеральних угруповань та основних навколопутінських кланів у столиці". "Ми пам'ятаємо, що навесні Сергій Собянін фактично мало не правив країною, тому що федеральне чиновництво якось розбіглося по прихистках, користуючись термінологією Олександра Ісайовича Солженіцина. Через це потім Сергію Собяніну прилетіла відповідь із Кремля. Йому натякнули, що він узяв на себе занадто багато. Але він проявив себе, зокрема, і як потужний публічний політик, і, безперечно, як людина, яка може брати на себе відповідальність, а отже, претендувати на вищу державну посаду", – сказав Бєлковський.

Україна планує "рухатися вперед": У Байдена заявили, що ЗСУ готуються до нового контрнаступу

неділя, 5 травень 2024, 11:48

Україна планує розпочати новий контрнаступ на позиції російських загарбників у 2025 році, щоб утримати Кремль від отримання додаткових переваг цього року. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, інформує Financial Tim...

"Ми повинні": Макрон закличе Цзіньпіна натиснути на Путіна, щоб закінчити війну в Україну

неділя, 5 травень 2024, 11:30

Під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Франції, президент Еммануель Макрон звернеться з закликом до Пекіну посилити тиск на Москву, щоб вона припинила збройну агресію проти України, передають Патріоти України. Візит китайського лідера до Фра...