За злочини, скоєні в Україні: Фінляндія розглядає можливість сама судити російського неонациста Петровського

Фінляндія може самостійно судити російського неонациста з угруповання ДШРГ Русич Яна Петровського (змінив ім'я на Воїслав Торден), якого Україна звинувачує у воєнних злочинах. Про це повідомляє фінське видання Yle в суботу, 9 грудня, передають Патріоти України.

Після того, як фінський суд звільнив Петровського з-під варти, відмовившись надати згоду на його екстрадицію в Україну, росіянина зараз же затримали представники прикордонної служби. Відомство почало формальне провадження, щоб встановити законність перебування росіянина у Фінляндії.

Центральна кримінальна поліція Фінляндії під керівництвом Генпрокуратури розпочала "у цілковитій тиші" ще одне розслідування, заявив заступник генерального прокурора Юкка Раппе.

Він зазначив, що правоохоронці мають визначитися із тим, чи можна притягнути Петровського до відповідальності на місці у Фінляндії за скоєні в Україні злочини. Відповідні матеріали раніше надала Україна.

"Це рішення буде моєю відповідальністю, коли будуть отримані достатні пояснення з цього питання. Сподіваюся, ми отримаємо їх на початку тижня", - наголосив посадовець.

Місцеві правоохоронці, відповідно до закону Фінляндії, можуть розслідувати терористичні злочини, скоєні за кордоном, якщо є така доцільність, але складність цього випадку полягає в тому, що Петровський не є фіном. Випадок може стати прецедентом для правоохоронної системи Фінляндії.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...