"За зраду батьківщини": У Росії вимагають судити Горбачова і покійного Єльцина

Лідер КПРФ Геннадій Зюганов прокоментував останню заяву білоруського президента Олександра Лукашенка про те, хто винен в розпаді Радянського Союзу, передають Патріоти України.

Раніше Лукашенко підкреслював, що відповідальність за розпад країни несуть Михайло Горбачов і Борис Єльцин. Президент Білорусі вважає, що саме ці люди допустили розвал Радянського Союзу через свої особисті відносини.

На своїй сторінці "ВКонтакте" Зюганов прокоментував цю заяву і написав, що він повністю згоден з білоруським лідером. За його словами, першого і єдиного президента СРСР треба судити за зраду батьківщини, а Єльцина потрібно засудити посмертно. «Згоден з Олександром Григоровичем. Однак переконаний, що і Горбачов, і Єльцин зі своїми підручними пішли на усвідомлену зраду, здійснивши зраду батьківщині, за яку треба судити!», - підкреслив Зюганов.

Нагадаємо, що Лукашенко підкреслював, що Горбачов і Єльцин так хотіли впорядкувати відносини в СРСР, що в підсумку погубили країну. Пізніше заяву білоруського лідера прокоментував колишній президент України Леонід Кравчук, який був одним із підписантів угоди в Біловезькій пущі. Кравчук вважає, що не можна перекладати відповідальність за розпад країни конкретно на якихось людей. На його думку, СРСР сам себе поховав, а політики лише зафіксували цей факт на папері.

Ротації тривають: Зеленський призначив собі двох радників, а Єрмаку двох заступників

неділя, 8 вересень 2024, 12:30

Президент Володимир Зеленський 8 вересня призначив собі двох радників, а очільнику Офісу президента Андрію Єрмаку двох заступників, передають Патріоти України. Радниками президента з питань комунікацій став Дмитро Литвин, а зі стратегічних питань – Оле...

Ситуація погіршилася: Окупанти захопили Невельське Донецької області, - DeepState

неділя, 8 вересень 2024, 12:28

Ворог захопив населений пункт Невельське. Тривають бої і на північ від Гірника, інформує UAINFO.org з посиланням на проєкт DeepState, передають Патріоти України. "Ворог окупував Невельське та просунувся у Красногорівці. Тривають бої північніше Гірника"...