За зразками НАТО: ЗСУ перейдуть на сучасні види озброєнь, - Таран

Міністерство оборони розробляє програму переходу на сучасні види озброєнь, що базується на науковому підході щодо оцінки загроз та кроків на шляху переозброєння Збройних сил України. Про це в ході брифінгу заявив міністр оборони Андрій Таран.

За його словами, впровадження програми дасть можливість адекватно реагувати на сучасні виклики та загрози. Разом з тим глава оборонного відомства назвав досягненням створення структури системи управління Збройними силами, сумісної зі структурами системи управління держав-членів НАТО.

Таран підкреслив, що Збройні сили України продовжують розвиватися з перспективою повноправного членства в Північноатлантичному Альянсі.

Міністр також звернув увагу на те, що робота Міноборони відбувається не тільки в умовах тривалої агресії РФ, але і під час протидії пандемії коронавірусу. Незважаючи на це, каже Таран, вдалося запобігти занесення коронавирусної інфекції в підрозділи, які виконують завдання в районі проведення Операції об’єднаних сил.

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...