За звʼязки з командою Навального: У РФ заарештовано журналістів AP і Reuters (фото)

У Росії заарештували журналістів Сергія Кареліна і Костянтина Габова, які працювали на Reuters та Associated Press, за звинуваченнями у нібито співпраці з командою Олексія Навального. Про це повідомляє AP, передають Патріоти України.

Карелін, який має подвійне громадянство – РФ та Ізраїлю, був затриманий ввечері 26 квітня у Мурманській області. Його звинувачують за статтею про екстремізм. За версією слідства, Карелін співпрацював із «Фондом боротьби з корупцією» (ФБК) та командою померлого Олексія Навального. Російська влада у 2021 році визнала ФБК екстремістською організацією.

41-річний Карелін – відеожурналіст та оператор. Раніше він співпрацював, серед іншого, з Associated Press та Deutsche Welle. За версією слідства, Карелін знімав відеоролики для Youtube-каналу «Навальний LIVE». Сам він це заперечує.

Увечері 27 квітня стало відомо про арешт у Москві журналіста та продюсера Костянтина Габова, який працював на кілька організацій, зокрема інформагентство Reuters. Його також звинувачують у співпраці з «Фондом боротьби з корупцією» та каналом «Навальний LIVE». Він, як і Карелін, не визнає своєї провини.

Затриманим журналістам загрожує від двох до шести років в’язниці за «участь в екстремістській організації». Журналісти АР заявили, що «дуже стурбовані» затриманням відеожурналіста Кареліна і «шукають додаткову інформацію». У Reuters рішення суду щодо Габова не коментували.

Телевізійні уроки дипломатії

вівторок, 14 травень 2024, 0:33

Масове мистецтво важливе тим, що впливає і на широку аудиторію, і на істеблішмент, який намагається широкій аудиторії подобатись. Тому акценти, сюжети і наголоси таких творів заслуговують на увагу. Apple tv+ випустили серіал «Франклін» – про дипломатич...

Буде вам Харків "за три дні!": Бійці Третьої штурмової бригади показали розгром колони ворожої бронетехніки, яка йшла на прорив українських позицій (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 0:28

Сили підрозділів Третьої штурмової бригади та суміжних 66-ї ОМБр, 77-ї бригади ДШВ знищили танки-черепахи та БМП-2 противника. Йдеться про колону, яка намагалася здійснити прорив на Харківщині. Про це повідомляє пресцентр 3 ОШБР. . Як зазначається, ок...