За звільненим Медведчуком з полону українця прийшла СБУ. Відвезли до прокуратури і поліції (відео)

Українця Дмитра Великого, якого напередодні звільнили з полону, забрали у відділення поліції працівники СБУ відразу після зустрічі з родиною в Павлограді. Про це він повідомив одному з телеканалів Віктора Медведчука, зазначають Патріоти України.

«Вчора 15 хвилин побув з батьками, прибігли люди з автоматами, перестрибнули через паркан. Я просто відразу не знав, батька збили з ніг. Я сказав, що не втечу і щоб мені хоча б дали одягнутися, але не дали. Показали посвідчення, що вони співробітники СБУ», – розповів Великий.

За його словами, працівники СБУ забрали його через 15 хвилин після повернення із аеропорту і тримали у себе до 4 годин ранку. Вони знімали на камеру розмову з ним, на що пішло кілька дублів. Після цього СБУ-шники відвезли Великого у військову прокуратуру, а пізніше – у відділення поліції.

Тим часом, СБУ показала відео та пояснила, чому і як доставила звільненого з полону українця у військову прокуратуру.

«Співробітники СБУ встановили, що один з громадян, звільнений бойовиками 28 червня поточного року, знаходиться в Україні в розшуку за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України (самовільне залишення військової частини або місця служби). Після прильоту в аеропорт «Київ», співробітники СБ України дали можливість громадянину зустрітися з батьками в Павлоградському районі Дніпропетровської області», - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.
У спецслужбі додали, що доставили громадянина в прокуратуру без обмеження його прав.
«Відповідно до чинного законодавства він був переданий СБУ слідчому військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону, який веде цю справу. Ніяких порушень прав громадянина при супроводі до військової прокуратури не відбувалося, рішення про подальші процесуальні дії буде прийматися військовою прокуратурою», - додали в СБУ.
На відео видно, як Великий в супроводі співробітника СБУ прибув, судячи з усього до військової прокуратури, пізно вночі. Потім вони повернулися туди ж вранці.

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...