Заарештувати "Легітимного": Турчинов розповів, як Янукович тікав Україною, а Аваков з Наливайченком зі спецназом йшли його слідом до російської бази в Криму (відео)

Експрезидент України Віктор Янукович, втікши зі своєї резиденції в Межигір'ї у ніч із 21 на 22 лютого 2014 року, попрямував до Криму, де сховався на базі військово-морських сил Росії. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" повідомив колишній секретар РНБО Олександр Турчинов, зазначають Патріоти України.

"Він [Янукович] ще розповідав, що Турчинов дав команду збити вертоліт (за допомогою якого колишній президент намагався покинути Україну, – ред.). Це неправда, ніхто команди "збивати" не давав. Але я вимагав посадити вертоліт і привезти Януковича до Києва", – розповів він.

Із Харкова Янукович вилетів до Донецька, а звідти вже машинами поїхав до Криму. За ним слідом вирушили Арсен Аваков, нинішній глава МВС, і ексглава СБУ Валентин Наливайченко.

"Тому на той момент народні депутати – Аваков і Наливайченко з десятьма, по-моєму, бійцями – вилетіли в Крим.

Водночас сподівалися, що місцева влада, яка не втекла з країни, все-таки буде виконувати команди Києва та допоможе затримати Януковича. Але, як доповіли потім Аваков і Наливайченко, Янукович сховався на базі військово-морських сил Росії. І зрозуміло, що з десятьма бійцями штурмувати Військово-морський флот РФ вони не могли", – зазначив Турчинов.


Заслужили на премію Дарвіна: На Херсонщині росіяни на моторці підірвались на своїй ж міні (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:45

На лівобережжі Херсонської області окупанти на моторці підірвались на протичовній міні. Її встановили вони ж, передають Патріоти України. "При спробі окупантів встановити протичовнову міну, їх моторку знесло течією на таку ж міну, встановлену раніше", ...

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...