"Заборона на в'їзд у США - не кінець історії": Представник Держдепу прогнозує нові санкції проти Коломойського

Заборона на в'їзд в США для українського олігарха Ігоря Коломойського є лише першим кроком, що є в компетенції Державного департаменту США. Там не виключають нових обмежень. Про це заявив тимчасовий повірений у справах США в Україні Джордж Кент в інтерв'ю, передають Патріоти України.

«Є інші можливості - я про Міністерство фінансів. Тобто це не кінець цієї історії. І питання також є у Федерального бюро розслідувань та нашого Міністерства юстиції», — сказав Кент, нагадавши, що в 2020 році стало відомо про справу проти Коломойського.

«Побачимо, чим це закінчиться. Але ми знаємо, що це проблематично. Якщо було не все за законом у нас — це наша справа, а якщо він це ж зробив тут, в Україні - це ваша справа», — підсумував він.

Також Кент нагадав, що експрем'єр України Павло Лазаренко «сидів у нас 10 років», а бізнесмен Дмитро Фірташ зараз в Австрії йому загрожує екстрадиція в США.

Санкції США проти Коломойського

Держдепартамент США 5 березня запровадив санкції проти Ігоря Коломойського через його причетність до масштабної корупції, коли він обіймав посаду губернатора Дніпропетровської області з 2014 по 2015 рік. Олігархові і його найближчим родичам заборонено в'їзд до США.

«Обіймаючи з 2014 по 2015 рік посаду голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Коломойський був причетний до корупційних злочинів, які порушують принцип верховенства права і підривають довіру українського суспільства до демократичних інститутів і суспільних процесів», — заявив глава Держдепу Ентоні Блінкен.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна підтримує санкції США щодо олігарха Ігоря Коломойського. США звинувачують українського олігарха Ігоря Коломойського та бізнесмена Геннадія Боголюбова в покупці активів, в тому числі й нерухомості та заводу з обробки металів, на гроші, відмиті через український ПриватБанк. Вони звинувачення заперечували й заявляли, що купили об'єкти в США на гроші від сталеливарного бізнесу.

31 грудня 2020 року Мін'юст США звинуватив Ігоря Коломойського і його ділового партнера Геннадія Боголюбова в використанні незаконно привласнених коштів для покупки офісної будівлі в Клівленді, штат Огайо.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...