Заборонено критикувати житлові умови: У Маріуполі стартує хвиля "зачисток" через колективну скаргу, - радник мера

У тимчасово захопленому російськими окупантами Маріуполі Донецької області за вказівкою ватажка так званої "ДНР" Дениса Пушиліна розпочнеться хвиля "зачисток" через колективну скаргу щодо житла на ім’я депутата Держдуми РФ, куратора окупації міста Дмитра Сабліна. Збір підписів у мережі організувала місцева жителька Світлана Доценко, і звернення швидко стало дуже резонансним. Про це написав у Telegram радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України.

"Суть проблеми в тому, що гайлятери Донецької області прописали офіційні рішення про надання нового житла в якості компенсації за втрачене так, що отримати його маріупольцям неможливо. То (нарешті!) маріупольці поставили вірне запитання – для кого будуються всі нові будинки…", – поділився він.

Радник міського голови зазначив, що 19 листопада Пушилін у Маріуполі порадився з цивільними окупантами, а потім із "силовим блоком" та наказав "придушити це неподобство".

За його даними, представники так званого "Міністерства держбезпеки" вже шукають авторів скарги та тих, хто її підписав, щоб через "підвал та тортури пояснити, що неможна ставити такі запитання та скаржитись", а можна лишень дякувати та кланятись до землі.

Андрющенко додав, що в Маріуполь з РФ вже приїхали майже 30 тисяч цивільних загарбників, і з весни можуть приїхати не лише нові чоловіки-росіяни, але і їхні родини нібито на "на період відбудови". Радник мера зазначив, що без військових вже на кінець наступного року у місті може бути близько 100 тис. окупантів. "…Це найкраща відповідь на питання, кому будують нові будинки, і чому маріупольці, виселені зі знесених будинків, залишаються без надії на житло", – підкреслив він.

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...