Забрати телебачення: Зеленський скасував два укази Порошенка, довідавшись про звільнення чиновник "помер"

Призначення 4 травня Володимира Горковенка члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення викликало велике обурення новообраного президента України та керівництво телеканалу "1+1"

Президент Володимир Зеленський скасував укази свого попередника Петра Порошенка про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та про призначення на подібну посаду Володимира Горковенка, зазначають Патріоти України. Відповідні укази опубліковані на сайті глави держави.

Так, указом №322/2019 президент скасував указ від 4 травня №186 про звільнення Артеменка. Разом з тим своїм же указом №324/2019 він звільнив Артеменка з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації. На цю посаду він був призначений у травні 2019 року, після звільнення з посади голови Нацради з питань ТБ і радіомовлення. Також указом №323/2019 скасований указ Порошенка від 4 травня про призначення Горковенка членом Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Сам Володимир Горковенко заявив, що оскаржить у суді указ президента України Володимира Зеленського про своє звільнення. Горковенко вважає своє звільнення незаконним, заявив він 24 травня на брифінгу в Києві.

«Це може означати дві речі: або я сам написав заяву, або я помер. Очевидно – друга причина: я помер. Я не жартую. Я отримав кілька дзвінків останнім часом з вимогою, мовляв, «ти сам напиши заяву, інакше ми тебе розберемо на запчастини»… Але у нас правова країна і суди ще ніхто не скасовував», – заявив Горковенко на брифінгу представників Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Горковенко також наголосив, що не писав заяви про звільнення. Згодом він припустив у мережі Facebook, що в разі звільнення може повернутися на роботу в Адміністрації президента:

"Сміх та й годі)). Продовжуємо правовий лікбез для нігілістів).

Відкриваємо Закон про Нацраду і читаємо ст 7.7: "За членом Національної ради, після закінчення терміну його повноважень, а також у разі їх дострокового припинення за особистою заявою, зберігається право на повернення на попередню посаду, а в разі неможливості цього (ліквідація підприємства, установи, організації, скорочення посади або чисельності працівників тощо) - право на зайняття іншої рівноцінної посади відповідно до вимог законодавства України за його згодою".

Тобто, я повертаюся в АП! ЧекайТЕ!"

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...