"Забрав гроші у комбата і зник": У Польщі аферист пограбував ЗСУ на велику суму, але недовго радів краденому

У Польщі шахрай під виглядом посередника взяв у бійця ЗСУ суму в 10 тисяч доларів, які були зібрані на закупівлю зброї і техніки, обіцяв придбати все необхідне, але привласнив всі гроші собі, повідомляє польське видання WNP, передають Патріоти України.

За інформацією ЗМІ, афериста вдалося затримати в Пшезмерово біля Познані. Правоохоронці провели в його будинку обшук, в ході якого виявили та вилучили близько 18 г марихуани.

"39-річному фігурантові пред'явили звинувачення в привласненні грошей і зберіганні наркотиків. Під час допиту чоловік зізнався у скоєних злочинах", - розповів речник окружної прокуратури в Познані прокурор Лукаш Вавжиняк.

У прокуратурі Польщі зазначили, що чоловік виступав посередником польсько-українського фонду, який "в кінцевому підсумку мав закупити техніку і передати її на схід".

"Однак, як з'ясувалося, гроші він забрав у командира батальйону і зник. Все відбувалося під час облоги Києва, коли солдати билися з ворогом, ризикуючи власним життям", - зазначив прокурор.

Зловмисник під час телефонного спілкування придумував усілякі байки, аби обдурити українського комбата, який чекав на це дуже важливе замовлення.

"Він стверджував, що його пограбували, а кошти вкрали. Наступна версія припускала, що він отримав вогнепальне поранення і був госпіталізований в поганому стані, перебував за кордоном", - перерахував Вавжиняк "відмазки" афериста.

Представник Головного управління муніципальної поліції в Познані Березня Мроз розповіла, що правоохоронці дізналися про привласнення грошей невідомим громадянином Польщі в липні.

За її словами, затримання підозрюваного було першочерговим завданням офіцерів, що і було здійснено на початку серпня.

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді поліцейського нагляду, майнової застави, заборони на виїзд та зобов'язання відшкодувати збитки. Зловмиснику загрожує до 5 років позбавлення волі.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...