Забудьте про паризькі та міланські бутіки, сніжні Альпи, французьку та іспанську рив'єру: У ЄС заговорили про введення санкцій проти російських пропагандистів за інформаційні диверсії в Білорусі

Включення до списку санкцій ЄС російських пропагандистів, які підтримують режим номінального президента Білорусі Олександра Лукашенко, могло б стати потужним попереджувальним сигналом для Кремля. Про це заявив депутат Європарламенту з Німеччини Сергій Лагодинський, зазначають Патріоти України.

На думку Лагодинського, ключі від ситуації в Білорусі зараз знаходяться не в Брюсселі, а в Москві і важливо вирішити, що з цим робити. Він зазначив, що позиція президента РФ Володимира Путіна цілком зрозуміла – він підтримує Лукашенка і в цих умовах ЄС збирається застосувати тиск.

“Наша позиція була дуже дохідливою щодо дій Кремля у випадку з Навальним. Імовірно, настав час бути настільки ж зрозумілими щодо позиції Москви у випадку з Білоруссю», – сказав депутат.

Він запропонував внести до списку санкцій російських пропагандистів, зокрема, тих, які провели інтерв’ю з Лукашенком у дуже агресивній тональності у відношенні до народу РБ і його волевиявлення.

“Якщо включити пропагандистів з російськими паспортами до списку “білоруських” санкцій, це буде потужним сигналом. Ми ще повинні з’ясувати, чи можливо це з правової точки зору, але це могло б стати потужним посланням, що ми бачимо, хто є реальними ворогами і опонентами демократичної опозиції і демократичного руху в Білорусі», – додав Лагодинський.

Він також вважає, що санкції ЄС у випадку Білорусі повинні виходити за рамки індивідуальних обмежень і Заходу варто їх розширити.

На інтерв’ю до Лукашенка в Мінську приїхали головний редактор міжнародного телеканалу Russia Today Маргарита Симоньян, кореспондент “Першого каналу”Антон Верницький, ведучий програми “Весті” на телеканалі “Росія 1” Євген Рожков і головний редактор радіостанції “Говорить Москва” Роман Бабаян.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...