Забули про "скрепи": "Дубайская народная республика", або Як російська еліта втекла до Еміратів (фото)

Дубай
Низка представників "кремлівської еліти" після запровадження санкцій проти Росії залишила країну. Деяких з них помітили в Дубаї, столиці Об'єднаних Арабських Еміратів Про це йдеться у розслідуванні "Української правди", передають Патріоти України.

За даними видання, три тижні тому кремлівський політолог та пропагандист Сергій Марков включався в ефір одного з російських каналів. За його спиною видно готель у Дубаї Delta Hotels by Marriott Jumeirah Beach, двокімнатний номер у якому коштує 500 доларів на добу. "Війна йде приблизно так, як і планувалася, єдине, що вона значно розтягується", – коментував звідти події Марков.

В ОАЕ, за даними "УП", оселився і Володимир Плотніков, депутат Пермської міської думи та віцепрезидент Федерації дзюдо Росії. Перший віцепрезидент цієї федерації – один із найближчих друзів президента Росії Володимира Путіна Аркадій Ротенберг, компанії якого займались будівництвом Кримського мосту після окупації півострова. Плотніков теж хизувався своєю дружбою з Ротенбергом. Журналісти вивчили сторінку його дружини Олени в Instagram та знайшли низку фото з вілли в Дубаї.
Друг Плотнікова та один з найближчих соратників Путіна Аркадій Ротенберг, схоже, теж у Дубаї, вважають розслідувачі. Літак Ротенберга Bombardier Global 5000 з початку війни тиждень не залишав Москву, 1-го березня вилетів на Мальдіви, 4-го прилетів у Дубай і до сьогоднішнього дня перебуває в цьому еміраті.

Літак Bombardier Global 5000 брата Ротенберга Бориса також більше місяця не вилітає з Дубая. З початку повномасштабного вторгнення він взагалі не відвідував Росію, 28-го лютого літак вилетів з Ніцци до Дубая, де й знаходиться сьогодні. Брати Ротенберги наразі перебувають під санкціями США, Великобританії та ЄС.

Аркадій Ротенберг і Володимир Путін у Севастополі, Getty Images
Аркадій Ротенберг і Володимир Путін у Севастополі, Getty ImagesДубай також став "схованкою" і для яхт російських олігархів. Серед них — яхта Titan Олександра Абрамова, одного з найближчих бізнес-партнерів Романа Абрамовича. Він володіє майже 20% акцій гірничо-металургійної компанії Evraz, контрольованої Романом Абрамовичем, і посідає 25-ту сходинку у списку найбагатших російських бізнесменів за версією журналу Forbes.

Один із літаків Абрамова Airbus A-319 ще 23-го лютого вилетів з Москви на Мальдіви. Згодом прилетів до Дубая. Відвідав Туреччину і до Москви більше не повертався. Другий літак, яким користується Абрамов, Bombardier Global 6000 28-го лютого прилетів до Дубая і відтоді перебуває там.

За інформацією журналістів, у готелі Bulgari наразі мешкає також російська акторка Олександра Корендюк, яку британські таблоїди пов'язують з Романом Абрамовичем.

Найдорожчий літак у флоті Абрамовича, Boeing 787 вартістю близько 300 млн доларів, прилетів до Дубая 28 лютого, 4 березня злітав до Москви, того ж дня повернувся до Дубая і більше звідти нікуди не вилітав.

Також, за даними співрозмовників "УП", вже другий місяць тут мешкає з родиною російський бізнесмен Юрій Кочеринський. Кочеринський – основний власник холдингу "ТАЛТЕК", до якого входять активи у вугільній, машинобудівній та транспортній галузях.

За інформацією джерел "Української правди", зі статусом "incognito" в готелі мешкає також підсанкційний російський олігарх та разом з тим депутат Державної думи Андрій Скоч з родиною. Скоч посідає 21-е місце у російському списку "Forbes". 99-метрова яхта Скоча Madame GU, схоже, також перебуває у Дубаї, як і її власник, "incognito".

Ще одне підтвердження – приватний борт Скоча Airbus A-31: літак вилетів до Дубая 6 березня і відтоді перебуває в ОАЕ.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...