Забулись запитати кривавий Мордор: МЗС Росії направило ноту протесту через плани декомунізувати пам'ятний знак у Львові

Міністерство закордонних справ Росії направило ноту українському зовнішньополітичному відомству (МЗС України) нібито через наміри демонтувати у Львові пам'ятний знак "Орден Великої Вітчизняної війни". Йдеться про радянську зірку, яка розміщена на військовому меморіалі "Марсове поле", зазначають Патріоти України.

У Москві українську владу звинуватили в порушенні міжнародних зобов'язань. Як повідомляється на сайті російського МЗС, документ було відправлено 30 липня.

"... з вимогою виконання українською стороною міжнародних зобов'язань і норм національного законодавства щодо захисту та збереження військових меморіалів", – йдеться в публікації.

У російському міністерстві вважають, що такі зобов'язання були закріплені в угоді про "увічнення пам'яті про мужність і героїзм народів держав-учасниць СНД" в період Другої світової війни 1941-1945 років. Там підкреслили, що Україна є "учасником цього зобов'язання".

Крім цього, в МЗС РФ додали, що "рішуче засуджують курс на демонтаж пам'ятників радянським солдатам", який взяла Україна, самої "пам'яті про їхній подвиг у боротьбі з фашизмом".

"Закликаємо керівництво України відмовитися від фальсифікації історії і спроб позбавити українських громадян перемоги у другій світовій війні, досягнутої спільними зусиллями всіх народів колишнього Радянського Союзу", – написали в пресрелізі.

"Асоціації пацієнтів із психічними розладами вас не вистачає": Безугла показала свою повістку

четвер, 18 квітень 2024, 23:14

Одіозна нардепка Мар'яна Безугла продовжує виводити користувачів на емоції. Так, вона показала свою повістку. Про це народна депутатка Мар'яна Безугла написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. "Знайшла свою повістку", – написал...

"Відкрию невеличку таємницю": Кулеба заявив, що Нідерланди не єдині, хто зараз готовий купити Patriot для України

четвер, 18 квітень 2024, 22:44

Нідерланди не єдині, хто готовий просто зараз викупити батарею ППО Patriot для подальшої передачі Україні. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. . «Відкрию невеличк...