Забили кувалдою після обміну: У Росії повідомили про страту "вагнерівцями" російського зека, який здався ЗСУ і дав інтерв’ю Бутусову

У Росії з'явилася інформація про страту представниками ПВК "Вагнер" колишнього в'язня Рязанської ІЧ-3 Євгена Нужина, якого насильно відправили на війну з Україну, де він згодом 4 вересня здався в полон нашим Збройним силам. У полоні чоловік дав інтерв'ю українському журналісту, головному редактору видання "Цензор. Нет" Юрію Бутусову про те, як відбувається залучення ув'язнених на фронт, передають Патріоти України.

Про його страту почали повідомляти уTelegram-каналах країни-агресора. Зокрема, пов'язаний із ПВК "Вагнер" паблік опублікував відео вбивства кувалдою колишнього зека. Зазначається, що Нужина особисто завербував голова найманців Євген Пригожин.

"Рівно місяць тому, 12 жовтня, він давав інтерв'ю, в якому каявся, що зробив помилку, і готовий вступити до ЗСУ, щоб воювати проти режиму Путіна. Сьогодні з'явилося відео, на якому його вбивають кувалдою", – йдеться в повідомленні.

На кадрах Нужин розповідав про те, що, перебуваючи в Києві, він знепритомнів і отямився вже в новому полоні. Там чоловікові заявили, що "судитимуть" і на цих же словах рознесли голову кувалдою. Пабліки пишуть, що вбивство в такий спосіб нібито використовується найманцями Пригожина з часів війни в Сирії. Зокрема, кувалда нібито є неформальним символом ПВК. Переказують, що в 2017 році в Сирії найманці забили до смерті людину, а потім четвертували і спалили.

"Найманці-вагнерівці на своєму телеграм-каналі взяли на себе відповідальність за вбивство Євгена Нужина, ув'язненого, завербованого "Групою Вагнера" і взятого в полон ЗСУ. Після процедури обміну полоненими вагнерівці забили його кувалдою. Зараз інші проросійські канали намагаються видати відео вбивства за вбивство Нужина ЗСУ", – сказано у повідомленні.

Водночас, в українському Telegram-каналі "Лачен пише" йдеться про те, що слова Нужина в останньому відео про викрадення у Києві є неправдою, оскільки за неофіційними джерелами його повернули росіянам при повній свідомості під час останнього обміну полоненими. Передбачається, що таким чином найманці хочуть залякати своїх бійців, щоб ті не здавались у полон ЗСУ.

"Полонені вулицями Києва не ходять, так що це неможливо. Загалом, це відео – публічна страта та ІПСО, щоб не здавалися в полон", – сказано в повідомленні.

То була операція ГУР. ЗМІ дізнались подробиці атаки на НПЗ у Калузі і поінформував куди саме потрапили дрони Буданова - ЗМІ

п’ятниця, 10 травень 2024, 17:50

Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України провело атаку на нафтопереробний Перший завод в Калузькій області РФ. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланям на джерела у розвідці в п’ятницю, 10 травня. . Вказано, що сьогодні вочі в п...

Знайшли спосіб здешевити поставку в чотири рази: Франція надасть Україні більше ракет SCALP - ЗМІ

п’ятниця, 10 травень 2024, 17:40

Франція надасть Україні більше далекобійних крилатих ракет Scalp, однак при цьому вона не спустошить власних стратегічних ракетних запасів. Про це повідомило видання Radio France Internationale (RFI). "Франція виявила у своїх арсеналах кілька партій кр...