Зачистка кінців і "порятунок обличчя": Китай може стратити персонал лабораторії в Ухані, звідки стався витік COVID-19, як небажаних свідків

Росс Террілл, 83 роки, фахівець з Китаю і науковий працівник Гарвардського центру китайських досліджень Fairbank, вважає, що комуністичний режим може вжити крайніх заходів, щоб "врятувати обличчя", повідомляють Патріоти України з посиланням на Mirror.

У міру того, як посилюється тиск на Пекін з метою з'ясувати походження коронавірусу, Китай може почати власний пошук, щоб знайти "винних" можливого витоку. Коронавірус заразив понад 183 млн осіб і вбив майже 4 млн у світі.

Террілл каже, що глава КНР Сі Цзіньпін може наказати стратити вчених, щоб показати, що в Пекіна немає поганих намірів приховувати правду, коли справа доходить до з'ясування природи походження хвороби.

"Влада Китаю може знайти винних у витоку вірусу з лабораторії і стратити, щоб показати чисті наміри Пекіна. Світ надалі буде невдоволений, але це зніме з гачка владу КНР. Якщо кількість свідчень випадкового витоку вірусу ростиме, Китаю буде краще сказати правду і рухатися далі, ніж весь час спростовувати дійсність", - каже Террілл.

Розслідування ВООЗ про походження пандемії не виключає наявності теорії витоку, що стоїть за першим спалахом. Проте, в лютому цього року група експертів ВООЗ і влада Китаю заявили про малоймовірність того, що вірус проник у людську популяцію в результаті інциденту, пов'язаного з лабораторією в Інституті вірусології в Ухані. Потім ВООЗ додала, що всі гіпотези надалі в силі.

"ВООЗ вважає надзвичайно важливим зрозуміти походження вірусу, що спричинив глобальну пандемію. Існує багато гіпотез, і міжнародна група провела ряд досліджень. Усі версії залишаються в силі", - каже виконавчий директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майк Райан.

Нове дослідження стверджує, що Covid-19 створили китайські вчені в Уханьскому інституті вірусології, а потім спробували замести сліди, припустивши, що він походить від кажанів і виник на так званому "мокрому ринку" в Ухані.

Британський професор Ангус Далглейшем і норвезький учений, доктор Біргер Соренсен, виявили, що ймовірність того, що Covid-19 є результатом природних процесів, мала.

Минулого місяця лідери країн "Великої сімки" відновили заклики до Пекіну відновити розслідування, щоб зрозуміти походження Covid-19.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...