"Зачистка людей Богдана": Бутусов розповів про причини та наслідки звільнення Рябошапки

Надій на професійні зміни у такій ситуації дуже небагато.

Руслан Рябошапка. Фото: РБК.

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка буде звільнений, тому що він був другом і довіреною особою колишнього голови Офісу президента Андрія Богдана. Богдан же був "політичною кришою" і точкою опори для Рябошапки, написав на своїй сторінці у Facebook відомий український журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

"Новий керівник Офісу президента Андрій Єрмак зачистку людей Богдана у владі схвалює і сприяє, і звільнення Рябошапки підтримують і всі інші центри впливу навколо Зеленського, і більшість депутатів "Слуг народу", і Коломойський, і у кожного свої резони", – зазначив журналіст.

Бутусов впевнений, що новим генпрокурором буде обраний той самий Сергій Іонушас. Однак юристу "95 кварталу", який спеціалізувався лише на авторському та патентному праві, доведеться довгий час вчитися управляти, розуміти політику, організацію кримінального процесу.

"Якщо Іонушас призначить собі дієздатних заступників - то можуть бути позитивні зміни. Але навряд чи йому дозволять бути самостійним керівником, досвіду самостійного лідерства у нього в житті не було, це буде знову історія залежності від кого-то", – вважає журналіст.

Бутусов резюмував, що, з огляду на вищесказане, ГПУ так і залишиться при владі політичних емоцій, в ручному режимі управління з Офісу (президента). Тому, вважає він, надій на професійні зміни дуже небагато.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...