"Зачистка" вдалася: ЗСУ на півдні України ліквідували півсотні окупантів та ЗРК "Тор"

У Оперативному командуванні "Південь" повідомили про знищення 51 російського окупанта та їхньої техніки, а також про ще одне контрольне ураження Каховського мосту, передають Патріоти України.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Командування у Facebook щодо підсумків поточної оперативної обстановки на півдні України за 23 вересня.

"Активність нашої авіації дорівнювала двадцятьох ударів по ворогу. В Миколаївському районі знищено ворожий гелікоптер Мі-8, а в Бериславському районі Херсонщини силами та засобами протиповітряної оборони збито російський штурмовик Су-25", - мовиться у дописі.

Українські ракетно-артилерійські підрозділи виконали близько 290 вогневих завдань, в тому числі, уразивши понтонну переправу в Новій Каховці, два скупчення озброєння та техніки в Бериславському районі, три осередки сил та засобів в Каховському й Херсонському районах, станцію радіоелектронної боротьби в районі Крутого Яру, зенітно-ракетний комплекс "Тор" в Баштанському районі Миколаївщини, колону озброєння та техніки - в Каховці.

"Підтверджено ще одне контрольне ураження Каховського мосту", - йдеться у повідомленні. Інші втрати ворога за бойовий день складають: особового складу - 51, 152 мм гаубиця "Мста-Б", танк і 16 одиниць іншої авто-бронетехніки.

Зауважується також, що в Чорному морі маневрують 15 ворожих кораблів та катерів, серед яких три надводних та один підводний носій "Калібрів". Їх напоготові є 28, додали у Командуванні.

Також зауважується, що безпілотник "Шахід-136" атакував увечері 23 вересня позиції українських військ на лінії зіткнення в Березнегуватській громаді Миколаївщини. При спробі атакувати напрямок порту Південного черговий "Шахід-136" був влучно збитий.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...