Задіяли "вагнерівців": Російська армія планувала різанину в Бучі - німецька розвідка перехопила розмови окупантів

Масові і жорстокі вбивства цивільного населення у Бучі були частиною плану Кремля. Російські окупанти обговорювали це по радіозв’язку. Такі розмови вдалося перехопити німецькій розвідці. Про це пише видання Spiegel з посиланням на розвідку Німеччини (BND). Зазначається, що у перехоплених розмовах орки обговорювали окремі епізоди вбивств мирних жителів у Бучі, передають Патріоти України.

Факти, які були озвучені самими загарбниками у відповідних аудіозаписах, збігаються з місцезнаходженням тіл убитих цивільних на вулицях міста.

В одній з розмов російський загарбник розповідає іншому, що він щойно вбив у Бучі мирного жителя, який їхав однієї з вулиць на велосипеді. В іншій перехопленій розмові чути, як російське командування наказує своїм підлеглим спершу допитувати полонених, а потім вбивати їх.

З оприлюднених матеріалів зрозуміло, що більшість звірств у Бучі вчиняли бойовики ПВК Вагнера, які ще раніше демонстрували свою жорстокість у Сирії, пишуть у виданні.

"Записи BND свідчать, що це не були ані випадкові дії, ані дії окремих солдатів, які вийшли з-під контролю. Солдати говорили про звірства, як про своє повсякденне життя. Це свідчить про те, що вбивство мирного населення стало частиною звичайних дій російських військових, можливо, частиною чіткої стратегії з метою поширення страху і терору серед мирного населення та придушення опору", – пише Spiegel.

Геноцид у Бучі

Після звільнення Київської області від окупантів випливли на поверхню звірства, які російські загарбники чинили з мирними мешканцями у різних містах і селах.

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...