"ЗАЕС контролюють окупанти, але є професійне співіснування": У МАГАТЕ зробили дивну заяву

Місія МАГАТЕ 1 вересня прибула на Запорізьку АЕС. Голова Агенства Рафаель Гроссі наступного дня зробив дивну заяву щодо ситуації на атомній електростанції. Під час брифінгу Гроссі заявив, що бачив на власні очі воєнні дії навколо АЕС, повідомляють Патріоти України.

Разом із командою інспекторів голова МАГАТЕ зафіксував сліди від снарядів, дірки в будівлях та інші пошкодження. Однак він не заявив, що в цьому винні саме російські окупанти.

Гроссі каже, що на ЗАЕС є професійне співіснування

За словами голови МАГАТЕ, в інспекторів викликають перестороги умови функціональності ЗАЕС для колективу, адже ситуація на Запорізькій АЕС – унікальна та безпрецедентна.

"Українська АЕС контролюється таки російськими окупаційними силами, що створили цю ситуацію. І відповідно є таке собі співіснування операторів, людей, українців, працівників, безпосередньо службовців та професійних експертів, що там працюють та працювали. І також є присутність з боку російських ядерних експертів і воєнних сил", – заявив Гроссі.

Кремль шантажує ядерною зброєю, однак на фронті зараз відбуваються важливіші речі - ГУР Міноборони

вівторок, 7 травень 2024, 19:42

Представник української розвідки Андрій Юсов назвав російські ядерні погрози постійною практикою Кремля і наголосив, що значно цікавіші та важливіші речі відбуваються безпосередньо на фронті, передають Патріоти України. «Те, що мають, тим і брязкають (...

Ганьба Х***ла: У Путіна влаштували істерику через послів, які бойкотували інавгурацію

вівторок, 7 травень 2024, 18:43

Посли, що не прийшли на інавгурацію Путіна, забули, навіщо перебувають у Москві, вважає помічник очільника РФ Юрій Ушаков. Про це помічник Путіна заявив 7 травня, передають пропагандистські агентства РФ, передають Патріоти України. "Вони забувають, за ...