Загадкові СМС: За рішення на користь "ізраїльтянина" від "Слуги народу" суддям обіцяли "премію"

Під час перебування в нарадчій на мобільний телефон судді Степанюка надійшло три смс-повідомлення однакового змісту.

Олександр Куницький. Фото: 24 канал.

Суддя Шостого апеляційного адміністративного суду Анатолій Степанюк повідомив про втручання в його діяльність та ймовірний підкуп суду на користь кандидата від партії “Сила народу” Олександра Куницького. Відповідний документ опубліковано на сайті Вищої ради правосуддя, передають Патріоти України.

Звернення Анатолія Степанюка датоване 15 липня. Суддя Степанюк входив до колегії у провадженні з оскарження рішення Центрвиборчкому про зняття з виборів блогера Олександра Куницького – кандидата в нардепи від “Слуги народу” в окрузі №169 (Харків), який не проживав п’ять років в Україні, служив в армії Ізраїлю та має громадянство цієї країни.

Справа розглядалася 14 липня. О 15:37 судді вийшли до нарадчої кімнати. Під час перебування в нарадчій на мобільний телефон судді Степанюка надійшло три смс-повідомлення однакового змісту, в яких йшлося про вдячність за прийняття рішення на користь “ізраїльтянина”, необхідність проголошення рішення не пізніше 21:00 і було заявлено про наступну передачу “премії” в обумовленому розмірі.

Суддя Степанюк сприйняв це як втручання в його професійну діяльність і попросив вжити заходів. Повідомлення направлено у Вищу раду правосуддя і Генпрокуратуру. В колегії головувала суддя Людмила Губська. Ані від неї, ні від інших суддів цього суду станом на вечір 15 липня аналогічних повідомлень немає, передає “Судовий репортер”.

Як відомо, 14 липня суд виніс ухвалу на користь Куницького, скасувавши рішення ЦВК про відмову йому в реєстрації. “Перемога! Спасибі за підтримку! У вас буде вибір – 21.07.2019 приходьте і голосуйте!” – написав Куницький у “Фейсбуці” в ніч на 16 липня. Водночас у Центрвиборчкомі заявили, що він ще не поновлений як кандидат у народні депутати і, можливо, комісія подаватиме апеляцію.

Рішення ЦВК про відмову в балотуванні Куницькому базувалося на інформації Державної прикордонної служби України про те, що протягом останніх п’яти років перед днем позачергових виборів 21 липня Куницький виїжджав за межі України на період, що перевищує 90 календарних днів, а саме – на 264 дні (з 15 березня 2015 до 5 грудня 2015 року). Крім того, Куницький визнав, що має ізраїльське громадянство.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...