Загадковий "гаванський синдром": Росіяни та китайці могли атакувати дипломатів США мікрохвильовою зброєю

Не вщухають суперечки навколо загадкової хвороби, що отримала назву «Гаванський синдром», жертвами якої за останні 4 роки стали співробітники американських посольств і співробітники ЦРУ в ряді країн, включаючи Кубу, Росію і Китай, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Для розслідування цих інцидентів при Національній академії наук США була створена група, до якої увійшли експерти в галузі медицини та радіоелектроніки. В опублікованій ними доповіді говориться, що причиною гаванського синдрому могло стати потужне мікрохвильове випромінювання. Варто нагадати, що передбачувана мікрохвильова зброя з'явилася в роки Холодної війни у головних її учасників - США і СРСР. Вона призначалася для виведення з ладу електронного обладнання, але, як виявилося, також здатна заподіювати шкоду і людям.

Приклад тому - проекти компанії Boeing і дослідницької лабораторії ВПС США - CHAMP і THOR. Йдеться про потужне мікрохвильове джерело, встановлене на ракеті і пристрої для знищення великих мас безпілотників. Говорячи спрощеною мовою, мікрохвильова зброя - це щось на зразок мікрохвильової печі, потужність якої в сотні тисяч разів більше безпечної. Створене такою бойовою «мікрохвильовкою» електромагнітне поле здатне порушити роботу електронних пристроїв супротивника і навіть повністю вивести їх з ладу.

Вплив на людей сильних, спрямованих мікрохвиль ілюструє ефект Фрея, при якому голова людини є приймальною мікрохвильовою антеною в діапазоні низьких гігагерцових частот. Під впливом мікрохвиль людина починає чути дивні звуки, що є одним із симптомів гаванського синдрому. Крім шумів, люди відчувають головний біль, нудоту, часткову втрату слуху, запаморочення, дезорієнтацію в просторі.

Однак, все це не більше ніж припущення, оскільки навіть при наявності радіоелектронної зброї у Росії і Китаю факти її застосування проти американських дипломатів не доведені. Не виключено, що в кінцевому підсумку Гаванський синдром так і залишиться частиною теорії змови.

"Давайте спочатку побачимо...": У Байдена різко змінили позицію щодо ідеї спікера Джонсона про допомогу Україні та Ізраїлю

вівторок, 16 квітень 2024, 22:27

Адміністрація президента США хоче спершу побачити законопроєкти Джонсона, перш ніж робити остаточні висновки. Білий дім різко змінив позицію стосовно ідеї спікера Палати представників США Майка Джонсон щодо пакета з чотирьох окремих законопроєктів про ...

"Повільно варити Україну до смерті": Представник американських демократів розніс альтернативний закон Джонсона

вівторок, 16 квітень 2024, 22:02

Конгресу США знадобиться щонайменше два місяці, щоб провести через усі формальні процедури альтернативний законопроект про військову допомогу Україні, який пропонує спікер Палати представників Майк Джонсон. Про це заявив високопоставлений представник Д...