"Загарбник начебто зменшив натиск, але": Комбат 3-ї ОШБр розповів про зміну тактики ворога на Авдіївському напрямку

За словами командира батальйону безпілотників 3-ї ОШБр Вадима Мазевича, на Авдіївському напрямку з'явилися нові підрозділи росіян, які використовують іншу тактику ведення бою. Про це він розповів у коментарі для Еспресо.tv, передають Патріоти України.

"Якщо порівнювати з попередніми тижнями, то на Авдіївському напрямку кількість атак, спроб штурмів з боку ворога зменшилася. Противник почав завдавати точкові удари з застосуванням техніки", – прокоментував ситуацію на фронті Вадим Мазевич.

Він пояснив, що раніше росіяни переважно атакували підрозділами піхоти. Проте останнім часом вони використовують багато БпЛА різних типів. "Загарбник начебто зменшив натиск, однак постійна розвідка та постійні дошкуляння з боку ворога відчуваються", – додав командир батальйону безпілотників.

Військовий зазначив, що причиною зменшення інтенсивності атак може бути перегрупування сил противника. Згідно з даними української розвідки, наразі в окупантів відбувається ротація. Вони підтягують резерви та укріплюють захоплені позиції.

"І ще ми спостерігаємо такі речі, як появу у противника іншої амуніції та інших тактик. Можливо, є застосування ворожих підрозділів, які були на інших ділянках фронту. У росіян є підрозділи, які в досить хорошій амуніції, мають нові зразки (зброї - ред.), і по тактиці бою, по пересуванню людей на полі бою, ми бачимо, що це трошки інші війська", - пояснив Вадим Мазевич. За словами військового, у складі цих нових підрозділів є і щойно мобілізовані, й підготовлена та досвідчена піхота.

"Ми повинні розуміти": Ситуація на фронті патова, війська РФ будуть йти вперед, - Коваленко

четвер, 9 травень 2024, 9:57

Допомога від США, яка надходитиме в Україну, буде мати накопичувальний ефект. Ми не побачимо результату від надання цієї допомоги по всій лінії бойового зіткнення одразу. . Відбуватиметься поступове накопичування різної військової техніки, артилерії, ...

Особливий маневр? У ЗСУ розповіли про загадковий вихід російського корабля у море на тлі обстрілу України

четвер, 9 травень 2024, 9:55

Росія перед вчорашнім обстрілом України вивела у море два кораблі. Один з них випустив ракети по Україні, мета виходу іншого корабля - невідома, заявив речник Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону. "Вчора був вихід двох носі...