Загарбники будуть палати: Танки Leopard-2 та Abrams допоможуть розвалити оборону Путіна на фронті, - генерал Романенко

Коли Україна отримає від західних партнерів німецькі танки Leopard-2 та американські Abrams, ситуація на фронті може суттєво змінитися на користь українських військових, передають Патріоти України.

Наша держава з такою технікою зможе спочатку досягти перемог оперативного рівня, а сукупність таких перемог призведе до досягнень стратегічного рівня. Про це розповів ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко в інтерв’ю "Обозревателю".

"Досягти перемоги оперативного рівня, як це було в Харківській, Херсонській областях, цілком можливо і потрібно (з танками Leopard-2 та Abrams – ред.). А кілька таких перемог оперативного рівня, окрім уже названих, на певних напрямках – Луганськ, Маріуполь, десь ще – можуть за сукупністю призвести й до суттєвих позитивних змін і до воєнних досягнень стратегічного рівня. Наприклад, розвал оборони противника на півдні або припинення наступальних дій по всьому фронту на Донбасі та вимушення противника перейти до оборони", – зазначає Романенко.

Танки є не лише наступальним озброєнням, а й оборонним. Вони дозволять зупинити рух противника. Проте це не означає, що усі отримані від західних партнерів танки будуть розподілені на 1100 км лінії фронту. Такий підхід був би неправильним, зазначає генерал.

"Потрібно допомагати нашим Силам оборони зупинити просування противника. А коли він знекровиться, ввести в дію механізовані танкові частини. Це могло б призвести до досягнення не лише оперативного, а й стратегічного рівня, про які ми говорили", – каже генерал Романенко.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...